Nieuws & Meer

Zonder respect geen voetbal

Respect @KNVB
De KNVB is altijd bezig geweest met het thema RESPECT in het voetbal. Na de zinloze dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in december 2012 hoeft de slogan “Zonder respect geen voetbal” niet verder uitgelegd te worden. Deze gebeurtenis is gelukkig een uitzondering maar op andere niveaus komt ongewenst en onveilig gedrag ook bij onze club voor. En daarom is respect een belangrijk thema voor SV Heinkenszand.

Wij proberen onze spelers bij te brengen dat ze respect moeten hebben voor hun trainers/leiders, de scheidsrechters en hun medespelers én tegenstanders. Dat begint bij de mini’s en andere jeugdteams maar is ook onderwerp van gesprek bij de senioren. We spreken elkaar aan op ongewenst gedrag en belonen goed gedrag.

Respect

Om elkaar scherp te houden op de regels op het gebied van ‘respect’ hebben we bij SVH op verschillende plaatsen bordjes opgehangen met onze regels. Dit zijn allemaal vanzelfsprekende zaken die iedereen tussen de oren zou moeten hebben. Deze bordjes kunnen daar aan bijdragen én maken het gemakkelijker om elkaar aan te spreken op zowel negatief als positief gedrag.

Elkaar aanspreken

Heb jij als speler of vrijwilliger last van negatief gedrag van een mede clublid of toeschouwer? Daar mag je die persoon op aanspreken! Graag zelfs. Kom je er zelf niet uit, praat er dan over met je teamleider of trainer. Of neem contact op met iemand van het bestuur of iemand anders binnen de club die je vertrouwt.

Complimentjes geven

Zie jij iemand die het goede voorbeeld geeft? Deel dan eens een complimentje uit! Het belonen van positief gedrag heeft altijd positieve gevolgen en stimuleert mensen om de goede dingen te doen.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit thema?
Neem dan contact op met een van de (jeugd of hoofd)bestuursleden!